Receta e Cous Cous me Krem Qiqrash
Nje shije e vecante ne vetem 20 minuta
Perberesit
Per cous cous:
240gr cous cous,
1 luge e vogel kripe,
1 luge e vogej vaj ulliri ekstar i virgjer
Per kremin e qiqrave:
150g qiqra te thata,
1 thelpi hudher,
2 luge krem suzami tahin,
1 luge e vogel kripe deti,
spec i kuq djeges.
Pergatitja
E pjekim cous cousin ne nje tenxhere per rreth 2 minuta, shuajme zjarrin, dhe shtojme te njejten sasi uji te zier e te kripur, e mbulojme dhe e leme te thahet. Kur cous cousi te kete thithur gjithe ujin, i hedhim pak vaj ulliri dhe e perziejme.
Nderkohe marrim qiqrat qe i kemi zier perpara, i hedhim ne mikser dhe i shtojme nje luge tahin, lengun e gjysem limoni, majdanoz, hudher te shtypur, kripe, piper, pak spec te kuq dhe i frulojme derisa te marrim nje krem te njetrajtshem. E sherbejme cous cousin me kremin e qiqrave duke marre nje pjate shume te shijshme dhe te ushqyeshme.
Cous cous-in, tahinin, qiqrat e thata, vajin e ullirit ekstra te virgjer, kripen e detit te parafinuar dhe specin e kuq djeges, te gjitha keta produkte organike, mund ti gjeni prane dyqanit tone.
Ju befte mire :)!!