Blog

Supe Krem Lulelakre dhe Arre Myshku

by in Blogu, Receta e Ditës 01/12/2015

Perberesit:

1 lulelaker (mes 600 dhe 800 gr)
2-3 patate
hudher
qumesht (vegjetal per nje version me te lehte)
uje
kripe, piper
vaj ulliri ekstra i virgjer
arre myshku

Pastrojme mire lulelakren dhe e presim ne copa. I heqim lekuren patates dhe ndajme dhe ate ne copa te vogla. I hedhim me pas ne nje tenxhere me pak vaj dhe 2/3 thelpinj hudher. E mbulojme masen me qumesht.
E leme te zieje ne zjarr te mesem per 20-30 minuta derisa lulelakra e patatet te jene zbutur. I kalojme ne mikser per ta kthyer masen ne pure. I hedhim kripe, vaj, piper dhe pluhur arre myshku.
I shtojme ne fund per shije pak fara kungulli,susami apo lajthi te grira.
Ju befte mire 🙂!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *